imkanlar
04
Feb 2016
NI - Software Defined Radio Systems and Case Studies Seminar

About NI

National Instruments transforms the way engineers and scientists around the world design, prototype, and deploy systems for test, control, and embedded design applications. Using NI open graphical programming software and modular hardware, customers at more than 30,000 companies annually simplify development, increase productivity, and dramatically reduce time to market. Headquartered in Austin, Texas, NI has more than 6,000 employees and directs operations in more than 40 countries. For the past 14 years, FORTUNE magazine has named NI one of the 100 best companies to work for.

Subject

Come and check the latest technology from National Instruments. Learn about National Instruments platform: "The Graphical System Design". This platform-based approach allows you to accelerate the development of any system that needs measurement and control, in test, monitoring, embedded, control, or any combination of these applications.

AGENDA: 
Introduction to National Instruments
Graphical System Design
NI SDR Products:
• NI USRP and USRP-RIO
• NI PXI Platform and RF Modules
• NI RIO Controllers and RF Modules
NI Wireless Communication Software Products:
• LabVIEW Communications System Design Suite
• NI LabVIEW GSM/LTE/802.11 Toolkits
• LabVIEW FPGA and NI Linux Real-Time Modules
Case Studies:
• SDR Applications

Short Biography

Candan Caner (Mr.) received his B.Sc. in Electrical-Electronics Engineering from Ege University in 2006, then a master of electronics engineering from Airforce Academy in 2015. In 2007, he joined National Instruments as an Applications Engineer providing technical support, training and consultation to NIs clients in Turkey. In 2011 he has been promoted to Field Sales Engineer role, where he developed and explored with a focus on government, industrial, and academic research applications covering Thrace and Istanbul territory. He has been working as a Senior FSE position since 2014 and managing Turkey's academic business and NI's alliance partners in his current role.

Presentation on "Kırpma Eşikleri: İşaret ve Gürültüyü Ayırmada Yeni Bir Yöntem ve Biyomedikal İşaret İşlemede Uygulaması" will be given by Assist. Prof. Dr. Murat Okatan on  20th November  2015 Friday at 10:30 Informatics Institute Room 407

Seminar Abstract

Bu çalışmada sürekli değerli bir zaman dizisini işaret ve gürültü olarak iki kısma ayıran bir çift eşik hesaplanması problemine kırpılmış olasılık dağılımları kullanılarak bir çözüm önerilmektedir. Eşikler bir kırpılmış olasılık yoğunluk modelinin veriye uyduğu geniş bir aralığın sınırları olarak hesaplanmaktadır. Veriye en yüksek olabilirlikle uydurulan modelin uygunluğu Kolmogorov-Smirnov sınaması ile belirlenmektedir. "Kırpma eşikleri" adı verilen eşiklerin uygulaması beyinden toplanan hücre dışı elektriksel etkinlik kayıtlarında aksiyon potansiyellerinin belirlenmesi probleminde gösterilmektedir. Kırpma eşikleri, kayıttaki gürültünün istatistiksel özelliklerinin rakip yöntemlere kıyasla daha doğru kestirilmesine olanak sağlamaktadır. Araştırıcıdan tamamen bağımsız olarak hesaplanan kırpma eşikleri, ele alınan problem için standart bir çözüm olarak önerilmektedir. Bu çalışma, Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (CÜBAP) tarafından TEKNO−002 proje numarası ile desteklenmiştir.

Short Biography

Dr. Murat Okatan Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Fizik Çift Anadal Programından 1995 yılında mezun oldu. Yüksek Lisansını Syracuse Üniversitesi Sinir Bilimi Yüksek Lisans Programında 1997 yılında, doktorasını ise Boston Üniversitesi Bilişsel ve Sinirsel Sistemler Bölümünde 2002 yılında tamamladı. Massachusetts General Hospital ve Boston Üniversitesi’nde yaptığı doktora sonrası araştırmalarda sinir hücrelerinin ateşledikleri aksiyon potansiyeli dizilerinin noktasal süreç olabilirlik modelleri ile açıklanması ve sıçan hipokampında pekiştirmeli öğrenme sırasında görülen etkinlik örüntülerinin ödülün bir işlevi olarak açıklanması konularında hesaplamalı ve deneysel çalışmalar yaptı. Tübitak’ın 2232 Geri Dönüş Bursu ile 2011 yılında yurda döndü. İki yıl süreyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı’nda hesaplamalı sinir bilimi kapsamında araştırmalar yaptı. 2013 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Halen aynı üniversitede Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyesidir.