imkanlar
17
Kas 2019
Derin Ven Trombozunun Hesaplamalı Modellenmesi Semineri

İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilişim Enstitüsü Biyomekanik Araştırma Grubu tarafından "Derin Ven Trombozunun Hesaplamalı Modellenmesi" konulu bir seminer verilecektir.

Seminer kapsamında açık-kaynak yazılım teknolojisine dayalı OpenFOAM programı üzerinden çok fazlı kan akışı modellemesi, sabit ve hareketli damar ve valf kapakçıklarının kan akışı ile etkileşiminin bağlaşık simülasyon modelinin oluşturulması incelenecektir.

OpenFOAM kullanan araştırmacılara özellikle uygulama noktasında deneyim paylaşımı yapılabilecektir.

Seminer yeri ve zamanı ile ilgili duyuru ekte verilmiştir. Sunumun kısa içeriği aşağıda aktarılmıştır.

İlgili tüm araştırmacılara açıktır.

Konuşmacılar:
Prof. Dr. M. Serdar Çelebi
Burak Yavuz (BSc)
Hamed Pahlavanı (MSc)

Tarih ve Saat: 20 kasım 2019, 14:00
Yeri: İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Bilişim Enstitüsü, 4. Kat 411 No'lu Salon

ÖZET

Bu seminer kapsamında “Derin Ven Trombozunun Hesaplamalı Modellenmesi” çalışması kapsamında çok fazlı kan akışı modelinin sabit ve hareketli damar ve valf kapakçıklarını içerecek şekilde bağlaşık simülasyon modelinin oluşturulması incelenecektir. Modelleme sonuçları üzerinden 5 farklı indeks hesaplaması yapılarak kanıt tabanlı pıhtı oluşumu için risk doğrulamasına yönelik yöntem önerilmesi üzerinde konuşulacaktır. Bütün hesaplamalı mekanik modellemeleri açık kaynak yazılım teknolojisine dayalı olarak OpenFOAM yazılımı üzerinden gerçekleştirilmiştir. Farklı çözücü modelleri ile FSI modeli oluşturma deneyimi paylaşılacaktır.