imkanlar
17
Nis 2017
Penetrasyon Testi (Sızma Testi) Eğitimi - UHEM

Penetrasyon Testi (Sızma Testi) eğitiminde, Penetrasyon testinin içeriği ve bileşenleri ile ilgili temel bilgiler anlatılacaktır. Testin gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan Kali Linux kurulumu yapılacak ve bu ortamda kullanılacak komutlar gösterilecektir. Kali Linux ortamındaki bilgi toplama teknikleri ve araçları kullanılarak, hedef hakkında nasıl keşif yapılacağı anlatılacaktır. Ağ haritalama ve güvenlik açıklarının bulunması hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için Nmap ve Nessus araçları incelenecektir. Sistemde iz bırakmadan güvenlik açıkları zafiyetleri kullanılacak ve hedef üzerinde istismar sonrası faaliyetlerde bulunulacaktır.

Önkoşullar: Eğitime katılacakların, eğitime kendi bilgisayarlarını getirmeleri zorunlu olup eğitimin istenilen düzeyde geçmesi için kişisel bilgisayarların aşağıdaki özellikleri sağlaması gerekmektedir.
1. İşletim Sistemi: Windows 10
2. Bellek 8 GB
3. Sabit diskte en az 100 GB boş alan
4. CPU Core i5 (2.60 GHz) Quad, 64 Bit
5. VMWare Player veya Workstation 12 (Kurulmuş halde)
6. Windows 7-Zip

Eğitime katılacak kişilerin Linux, Network, Programlama ve Siber Güvenlik konularında temel seviyede bilgi sahibi olması beklenmektedir. (Not: Başvuru esnasında 15 sorudan oluşan temel seviyede bir sınav uygulanmaktadır.)

Tarih: 26 Mayıs 2017, 09:30 - 16:45
Yer: Ulusal Hesaplama Merkezi, Seminer Salonu
Eğitmen: Yalda Khosroshahi (İTÜ,UHeM (Süper Bilgisayar Merkezi ))

 Başvuru ve detaylı bilgi için  tıklayınız. (http://training.uhem.itu.edu.tr/index.php?tid=54)