imkanlar
20
Nis 2018
Uydu Yer Gözlem Uygulamaları 2018

IEEE GRSS Türkiye Bölümü öncülüğünde, IEEE GRSS Fransa ve IEEE GRSS Almanya Bölümleri işbirliği ile, Gebze Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “Hiperspektral Görüntü İşleme” konulu üçüncü Uydu Yer Gözlem Uygulamaları (UYGU) yaz okuluna sizleri davet etmekten mutluluk duyarız.

UYGU yaz okullarının birincisi, UYGU 2014, uzaktan algılamanın temel prensipleri içeriği ile, TÜBİTAK – BİLGEM Bilişim Teknolojileri Enstitüsü’nün ev sahipliğinde Haziran 2014 tarihinde, ikincisi UYGU 2016ise çok boyutlu görüntü işleme: radar ve hiperspektral teması ile İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü’nde Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Bu serinin üçüncü yaz okulu olan UYGU 2018, 18-21 Haziran tarihleri arasında Gebze Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir. UYGU 2018, IEEE GRSS Türkiye, IEEE GRSS Fransa ve IEEE GRSS Almanya Bölümleri ortaklığında düzenlenmektedir. Daha önceki UYGU yaz okullarında olduğu gibi, UYGU 2018’de de konusunda uzman ulusal ve uluslararası konuşmacıların katkıları ile ortak öğrenme ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi için fırsatlar yaratılması hedeflenmektedir. Ülkemizde uzaktan algılama alanında çalışan araştırmacıların sayılarının ve uzmanlık seviyelerinin artmasına katkı sağlayacağını düşündüğümüz dört gün sürecek yaz okulumuz kapsamında, Belçika, Fransa, Almanya ve Türkiye’den alanında uzman eğitimciler, uzaktan algılamanın ve hiperspektal görüntülemenin fiziği, uzaktan algılama için makine öğrenme, içerik tabanlı arşivleme ve arşiv erişimi, hiperspektral öznitelik analizi, hiperspektral sınıflandırma, karışım analizi, hedef / anomali tespiti ve veri kaynaştırma konularında ders verecektir.

Uydu verilerinin kullanımının farkındalığını ve etkinliğini arttıracağına ve farklı paydaşların etkileşimini sağlayarak bu alanda işbirliklerinin ve yeni çalışmaların önünü açacağına inandığımız üçüncü yaz okulu etkinliğimize, öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve araştırmacılarımızın katılım sağlamalarını diler, saygılarımızı sunarız.

uygu2018Afis