Eki 2019
İTÜ ve ARMERKOM Akademik İş Birliği Yapacak

Mazisi 1773 yılında kurulan Mühendishane-i Bahri Hümayun’a dayanan iki köklü kurum Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi, geleceğin üstün elektronik korunma kabiliyetine sahip ve muhasım elektronik destek sistemlerine karşı yakalanma olasılığı düşük yeni nesil gürültü radarlarında ihtiyaç duyulan dalga formlarının geliştirilmesi yolunda iş birliği yapacak.

armerkom_web_2019 (2)

İstanbul Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi İTÜNOVA A.Ş. ve Deniz Kuvvetleri Araştırma Merkez Komutanlığı (ARMERKOM) arasında imzalanan sözleşme kapsamında gerçekleştirilecek projede, yeni nesil gürültü radarlarında kullanılacak dalga formlarının araştırılması, sentezleme algoritmalarının geliştirilmesi ve gürültü radarı sinyal işleme tekniklerine çalışılacak ve ar-ge faaliyetleri ile ulusal savunma ve güvenlik alanlarına katkı sağlanacak.